Menüpontok

Kereső

Ferenczi Sándorról

"Japán szövegben gyakran föltűnik két név, latin betűkkel szedve: Freudé és Ferenczié. Budapest az ő jóvoltából évtizedeken át egyik szellemi góca volt a lélekelemzésnek. Mindig éltek itt, sokszor huzamosabban, évekig is, amerikaiak, angolok, svédek, orvosok és betegek, akik hozzá jöttek tanulni és gyógyulni. Bécset és Budapestet az ő mozgalmukkal kapcsolatban együtt és egymás mellett emlegették, mint valaha az ókorban Athént és Rómát."
(Kosztolányi Dezső)


Műhelybeszélgetések

2006. Október 20. „Pszichoteátrum.” Kreativitás és bipolaritás – írói életrajzok tükrében. Juhász Gyula és Virginia Woolf Előadó: Dr. Németh Attila pszichiáter (Budapest) és Dr. Moretti Magdolna pszichiáter (Eger). Közreműködik: Őze Áron színművész (Budapest) és Balogh Anikó színművész (Budapest)

 

Dr. Freud, a házasságközvetítő

Sigmund Freud születésének 150. évfordulója alkalmából, 2006. november 27-én mutatta be a Petőfi Irodalmi Múzeum Felolvasószínpada Valachi Anna kétrészes drámáját DR. FREUD, A HÁZASSÁGKÖZVETÍTŐ címmel a Károlyi Palotában (1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.)

 

Freud-filmhét

Freud-filmhetet tartottak 2006. szeptember 9. és 15-e között Budapesten az Erzsébet krt. 39. szám alatti Örökmozgóban.

 

"Freud fürdeni megy" – fotókiállítás

Ezzel a címmel nyílt meg 2006. augusztus 30-án délután 17 órakor az Országos Idegennyelvű Könyvtárban az a különös fotókiállítás, amelyet szeptember 20-áig lehetett megtekinteni. Budapest három leghíresebb fürdőjében több mint ezer fotó készült 2006. május 6-án, a „Freud fürdeni megy – Pszicho¬analitikai vízkeresztelő három felvonásban“ című rendezvény során. Ezek közül választották ki a legjobb harminc felvételt – s ezeket állították ki, a külön e célra készült fürdőkellékekkel és Sigmund Freud műveivel együtt.

 

Freud szimpózium

A Freud Szimpóziumra Freud születésének 150. évfordulója kapcsán került sor, a Magyar Tudományos Akadémia Székházában az Osztrák Kulturális Fórum szervezésében.

 

1 | 2 | Partnereink