Menüpontok

Kereső

Ferenczi Sándorról

"Japán szövegben gyakran föltűnik két név, latin betűkkel szedve: Freudé és Ferenczié. Budapest az ő jóvoltából évtizedeken át egyik szellemi góca volt a lélekelemzésnek. Mindig éltek itt, sokszor huzamosabban, évekig is, amerikaiak, angolok, svédek, orvosok és betegek, akik hozzá jöttek tanulni és gyógyulni. Bécset és Budapestet az ő mozgalmukkal kapcsolatban együtt és egymás mellett emlegették, mint valaha az ókorban Athént és Rómát."
(Kosztolányi Dezső)


Ferenczi Sándor szeminárium a Lviv Pszichoanalitikus Intézetben

Prof. Filz Alexander, a Lviv Psychoanalitikus Intézet (Ukrajna) vezetője a 2013. év kiképző programja keretében meghívta Harmatta Jánost, és, hogy Mészáros Juditot, hogy kétnapos Ferenczi szemináriumot tartsanak az intézet hallgatói számára.

 

„Ferenczi Sándor hazatér” – nemzetközi konferencia Miskolcon

Ferenczi Sándor hazatér címmel Ferenczi szülővárosa, Miskolc adott otthont annak a nemzetközi konferenciának, amely Freud-Ferenczi első találkozásának 100. és Ferenczi Sándor születésének 135. évfordulója alkalmából jött létre. (2008. november 27–29.) Lásd fotó melléklet.

 

Faces of trauma - 2012

It is our great pleasure to welcome you to the International Ferenczi Conference: Faces of trauma. Sándor Ferenczi, the Hungarian psychoanalyst, who lived and worked in Budapest, caused a paradigm shift in trauma theory in 1932, when he presented his seminal Confusion of Tongues concept.

 

Konferenciák, kiállítások, internetes adatbázis és film az Egyesület szervezésében 1989 - 2008

 

Mecénás Nap 2007 - Műcsarnok, 2007. November 29.

Árverésre kerül a "Ferenczi Sándor pszichiáter/pszichoanalitikus otthonának megvásárlása" c. projekt a Kultúra Magántámogatásának Ünnepén

 

„Civiliáda 2007”

A magyar civil szervezetek évenkénti találkozóján a Ferenczi Sándor Egyesület is lehetőséget kapott a bemutatkozásra, az önprezentációra: mind a kiállítási felületet, mind a tárlat katalógusában való megjelenést ingyen bocsátották rendelkezésünkre.

 

Emléktábla-avatás Pápán

2007. augusztus 2-án avatták fel Honvédelmi Minisztérium – Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. Pápai Intézményében Ferenczi Sándor (1873—1933) idegorvos, az egykori pápai honvéd huszár ezred katonaorvosa, valamint az 1914-ben Pápán járt világhírű professzor, SIGMUND FREUD (1856-1939) emlékére állított márvány-emléktáblát, Molnár Zoltán pápai kőfaragó-mester alkotását. Az avatóbeszédet Kerecsényi Zoltán, a Pápa és Vidéke Honvéd Kulturális Egyesület elnöke tartotta.

 

1 | 2 | Partnereink