Menüpontok

Kereső

Ferenczi Sándorról

"Japán szövegben gyakran föltűnik két név, latin betűkkel szedve: Freudé és Ferenczié. Budapest az ő jóvoltából évtizedeken át egyik szellemi góca volt a lélekelemzésnek. Mindig éltek itt, sokszor huzamosabban, évekig is, amerikaiak, angolok, svédek, orvosok és betegek, akik hozzá jöttek tanulni és gyógyulni. Bécset és Budapestet az ő mozgalmukkal kapcsolatban együtt és egymás mellett emlegették, mint valaha az ókorban Athént és Rómát."
(Kosztolányi Dezső)


Ferenczi Sándor Archívum és Nemzetközi Központ - Adományozás

A bécsi és a londoni Freud Múzeum után a budapesti Ferenczi Sándor Archívum és Nemzetközi Központ szolgálja majd a magyar és a nemzetközi örökség méltó bemutatását, helyszínt és intézményes hátteret biztosítva tudományos és kulturális rendezvények számára is.

 

Képek Ferenczi Sándor villájáról, a Lisznyai utcából, a Naphegyről

Ferenczi Sándor egykori villája, benne a rendelővel, ahol a Klinikai napló született, ma is látható a Naphegyen, a Lisznyai utca 11 szám alatt. A cikkre kattintva megtekintheti a kedves érdeklő az ott készült képeket.

 

Hamburgi kollegák látogatása a Ferenczi Házban

2008 bővelkedett a Ferenczi házba érkező látogatókban. A Ferenczi Sándor Egyesületnek volt szerencséje vendégül látni hamburgi pszichoanalitikus kollégákat,akik ugyancsak ellátogattak Ferenczi Sándor egykori villájába és rendelőjébe.

 

Bennett Simon és Roberta Apfel a Ferenczi Házban

Bennett Simon és Roberta Apfel 2008 őszén budapesti tartózkodásuk idején látogattak el Ferenczi Sándor egykori villájába.

 

EPF Associate Members Seminar tagjai a Ferenczi Házban

2008. március 17-én az Egyesület vezetősége hazai és külföldi Ferenczi-kutatókat, az EPF Associate Members Seminar tagjait látott vendégül Ferenczi Sándor egykori naphegyi villájában, a Ferenczi Emlékmúzeum és Könyvtár majdani színhelyén. A „nyílt napról” készült képeinket megtekintheti, ha rákattint a cikk címére.

 

Benjamin Kilborne és Kathleen Kilborne látogatása

Benjamin és Kathleen Kilborne 2007 nyarán látogatott el Ferenczi Sándor egykori házába.

 

Az első lépések a Ferenczi Házban 2005

A Ferenczi Sándor Egyesület tevékenységének egyik fordulópontja volt 2005, amikor sikerült kibérelni Ferenczi Sándor egykori villájának azon lakását, mely hajdanán épp a rendelőjének helyszíne volt.

 

1 | Partnereink