Menüpontok

Kereső

Ferenczi Sándorról

"Japán szövegben gyakran föltűnik két név, latin betűkkel szedve: Freudé és Ferenczié. Budapest az ő jóvoltából évtizedeken át egyik szellemi góca volt a lélekelemzésnek. Mindig éltek itt, sokszor huzamosabban, évekig is, amerikaiak, angolok, svédek, orvosok és betegek, akik hozzá jöttek tanulni és gyógyulni. Bécset és Budapestet az ő mozgalmukkal kapcsolatban együtt és egymás mellett emlegették, mint valaha az ókorban Athént és Rómát."
(Kosztolányi Dezső)


Egyesületünkről

A Ferenczi Sándor Egyesület 1988. szeptember 12-én alakult Budapesten. A kiemelten közhasznú szervezet azt a pszichoanalitikus hagyományt folytatja, melyet Ferenczi Sándor — Sigmund Freud munkatársa és barátja, a magyarországi pszichoanalízis megteremtője, a dinamikus pszichoterápiák előfutára — alakított ki.

 

Az Egyesület alapvető célkitűzései

A pszichoanalízis magyarországi történetének és nemzetközi kapcsolódásainak történeti kutatása.
Dokumentumok, könyvek, folyóiratok, fényképek gyűjtése és archiválása, hangarchívum (oral history) kialakítása, tudományos fórumok megteremtése a pszichoanalízis modern elméleteinek, interdiszciplináris kapcsolatainak és terápiás módszereinek bemutatására.

 

Az egyesület elérhetőségei

Ferenczi Sándor Egyesület

 

Segítse egyesületünket adója 1%-val!

A Ferenczi Sándor Egyesület ebben is az éveben is kéri Önt, hogy amennyiben módja és lehetősége van rá, személyi jövedelemadójának 1%-ával támogassa az egyesület tevékenységét. Bankszámlaszám: 11600006-00000000-29334300 Adószám: Adószám: 19651862-1-41 A pszichoanalízis magyarországi történetének és nemzetközi kapcsolódásainak történeti kutatása. Az 1%-ok által befolyt összeggel további, a magyarországi pszichoanalitikus mozgalom történetéhez és képviselőinek életéhez kapcsolódó dokumentumok, könyvek, folyóiratok, fényképek gyűjtése és archiválása válik lehetővé. Továbbá nagy segítséget jelent a Nemzetközi Ferenczi Dokumentációs Központ munkálatainak támogatásához.

 

Egyesületünk választmánya

 

Csatlakozás Egyesületünkhöz

Az Egyesület tagjai lehetnek pszichoanalitikusok, orvosok, pszichológusok, irodalmárok, társadalomtudománnyal foglalkozó szakemberek, művészek, pedagógusok, egyetemisták, doktoranduszok – akik érdeklődnek a pszichoanalízis iránt.

 

Közhasznú tevékenységeink

 

1 | 2 | Partnereink