Menüpontok

Kereső

Ferenczi Sándorról

"Japán szövegben gyakran föltűnik két név, latin betűkkel szedve: Freudé és Ferenczié. Budapest az ő jóvoltából évtizedeken át egyik szellemi góca volt a lélekelemzésnek. Mindig éltek itt, sokszor huzamosabban, évekig is, amerikaiak, angolok, svédek, orvosok és betegek, akik hozzá jöttek tanulni és gyógyulni. Bécset és Budapestet az ő mozgalmukkal kapcsolatban együtt és egymás mellett emlegették, mint valaha az ókorban Athént és Rómát."
(Kosztolányi Dezső)


Támogassa Ön is adója 1%-val a Ferenczi Sándor Egyesületet

Amennyiben Ön még nem döntötte el, hogy mely nemes ügy mellé kíván állni ez évben, kérjük, hogy a Ferenczi Sándor Egyesületet jelölje meg ked­vez­mé­nye­zettként adó 1%-os nyilatkozatában.

 

Ferenczi rendelőjének megvásárlási ünnepsége

Örömmel értesítjük a honlap olvasóit, hogy május 27-én aláírjuk Ferenczi egykori rendelőjének megvásárlására vonatkozó szerződést. Ennek megünneplésére Carlo Bonomi, olasz kollégánk, a Fundraising személyes támogatója és pénztárosa angol nyelvű előadást tart a Házban.

 

Faces of Trauma - International Ferenczi Conference 2012

The next International Ferenczi Conference will be in Budapest, May 31- June 2, 2012 Clinical studies, theoretical approaches, historical and academic research 80 years after Ferenczi’s Confusion of Tongues

 

Művészet és pszichoanalízis 2011-2012

A Ferenczi Sándor Egyesület, a József Attila Társaság és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös műhelybeszélgetés-sorozata a Károlyi-palotában (Bp. V. Károlyi Mihály u. 16.)

 

Claire Cripwell és David Millar szemináriuma a Ferenczi Házban

A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület meghívására 2010 május 6-7 között hétvégi szemináriumot tartott Claire Cripwell és David Millar a Brit Pszichoanalitikus Egyesület kiképző analitikusa és szupervízora.

 

Az egyesület a Mary S. Sigourney Alapítvány 2008-as díjának kitüntetettje

A Mary S. Sigourney Alapítvány a pszichoanalízis területén kiemelkedő munkássága elismeréséül a 2008-as év díját a Ferenczi Sándor Egyesületnek adományozta.

 

Ferenczi Sándor Központ New York-ban, a New School for Social Research egyetemen

A New School for Research 2009 január 12-én ünnepélyes keretek között megnyitotta a Ferenczi Sándor Központot. A megnyitó előadást a Ferenczi Sándor Egyesület elnöke, Mészáros Judit Ph. D.tartotta. Bevezető beszédet mondott Adrienn Harris Ph.D. - a Ferenczi Központ társelnöke. Az ünnepélyes megnyitót megtisztelt jelenlétével Polgár Viktor, Magyarországi New York-i főkonzulja. Az elhangzott beszédeket mellékeljük.

 

1 | 2 | 3 | 4 | Partnereink