Menüpontok

Kereső

Ferenczi Sándorról

"Japán szövegben gyakran föltűnik két név, latin betűkkel szedve: Freudé és Ferenczié. Budapest az ő jóvoltából évtizedeken át egyik szellemi góca volt a lélekelemzésnek. Mindig éltek itt, sokszor huzamosabban, évekig is, amerikaiak, angolok, svédek, orvosok és betegek, akik hozzá jöttek tanulni és gyógyulni. Bécset és Budapestet az ő mozgalmukkal kapcsolatban együtt és egymás mellett emlegették, mint valaha az ókorban Athént és Rómát."
(Kosztolányi Dezső)


Művészet és pszichoanalízis 2014-15 évad

2014-2015-ben is folytatódik a Ferenczi Sándor Egyesület, a József Attila Társaság és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös műhelybeszélgetés-sorozata a Károlyi-palotában (Bp. V. Károlyi u. 16.)

 

A magyar pszichoanalízis 101 éve

Ezennel minden kedves érdeklődőt szeretettel meghívunk a 2014. szeptember 4-én, délután 4 órakor nyíló kiállításra.

 

Pszichológia és boldogság - előadássorozat a Kossuth klubban.

Bevezetés a pszichológia alapjaiba címmel előadássorozatot indít útjára közösen a Lélekben Otthon Egyesület, a Ferenczi Sándor Egyesület és a Kossuth klub. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!!

 

„Ferenczi Sándor tanulmányainak orosz nyelvű válogatásai” c. könyvbemutató

A Ferenczi Sándor Egyesület tisztelettel meghívja Önt Shirobokova Larisa és Jegorov Alexander „Ferenczi Sándor tanulmányainak orosz nyelvű válogatásai” c. könyvbemutatójára.

 

Emily Kuriloff előadása a Nemzetközi Ferenczi Sándor Központban

Korunk pszichoanalízise és a Harmadik Birodalom öröksége címmel tart előadást Emily A. Kuriloff New York-i pszichoanalitikus május 22-én.

 

Robert Kramer előadása Nemzetközi Ferenczi Sándor Központban

"Fortyog bennem a harag”: Az összegubancolódott Freud, Ferenczi, Rank kapcsolati háromszög - angol nyelven tartandó előadására és a szerzővel folytatott beszélgetésre 2013. június 12-én, szerdán 18:00-ai kezdettel kerül sor a Ferenczi Házban (Budapest, I. kerület, Lisznyai u. 11.)

 

Művészet és pszichoanalízis 2012-2013

Ősszel is folytatódik a Ferenczi Sándor Egyesület, a József Attila Társaság és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös műhelybeszélgetés-sorozata a Károlyi-palotában (Bp. V. Károlyi Mihály u. 16.)

 

1 | 2 | 3 | 4 | Partnereink